W-B sprak met meerdere kandidaten: "Maar Van Geneugden met voorsprong de beste optie"

W-B sprak met meerdere kandidaten: "Maar Van Geneugden met voorsprong de beste optie"
Foto: © Photonews

Ronny Van Geneugden werd vanmiddag voorgesteld als de nieuwe oefenmeester van Waasland-Beveren. De veldheer moet de club laten uitgroeien tot een stabiele eersteklasser. "Ronny haalde het met voorsprong van de andere kandidaten", aldus Jozef Van Remoortel.

Cédric De Volder in Beveren

De nieuwe voorzitter van Waasland-Beveren - Jozef Van Remoortel werd aan het einde van het afgelopen seizoen aangesteld als opvolger van Melchior Roosens - beleefde een onwaarschijnlijk debuut. Bob Peeters liet de Leeuwen immers stikken voor een aanbod van Roland Duchâtelet en zijn Charlton Athletic. Maar de fusieclub bleef niet bij de pakken zitten en stelde vanmiddag haar nieuwe coach voor: Ronny Van Geneugden.

"Ronny heeft in Leuven al bewezen dat hij een team kan sturen", licht de frietbaron annex voorzitter de keuze toe. "Het is onze ambitie om uit te groeien tot een stabiele eersteklasser." Ook Dirk Poppe sprong Van Remoortel bij in zijn woorden. "Ronny zal natuurlijk de spelers krijgen om een ploeg te vormen, hé. Of hij nauw zal samenwerken met de clubleiding? Dat is altijd al zo geweest op de Freethiel. Het is niet de bedoeling om de coach spelers te gaan opdringen."

Hebben gesprekken gevoerd met drie kandidaten

De voorbije dagen werd Harm van Veldhoven nochtans naar voren geschoven als kandidaat nummer één om Peeters op te volgen. Ook de namen van Guido Brepoels en Yannick Ferrera werden nadrukkelijk geciteerd in de wandelgangen. "Het is logisch dat er meerdere opties waren voor de job", verdedigt Van Remoortel de keuze. "We hebben telkens twee gesprekken gehad met drie kandidaten. Maar ik wil benadrukken dat Ronny met voorsprong werd gekozen. De Raad van Bestuur was niet voor niets unaniem in haar keuze."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties