'Belgen' bewijzen hun waarde bij Nigeria, dat vreemde goals slikt

Timothy Collard
| 1 reacties

Nigeria en Schotland hebben de neutrale toeschouwer op zijn wenken bediend tijdens een oefenpot. De Schotten kwamen tot twee maal toe op voorsprong, maar gaven die voorsprong evenveel keer uit handen.

De wedstrijd kon haast niet beter beginnen voor Schotland, dat na amper tien minuten spelen op voorsprong kwam. Mulgrew zorgde voor de openingstreffer, na een vreemde actie van doelman Ejide, die het leer in eigen doel verwerkte.

Vlak voor rust wiste Michael Uchebo (ex-Cercle Brugge) die goal uit op aangeven van Reuben Gabriel (ex-Waasland-Beveren). Beide heren speelden afgelopen seizoen nog in België, maar waren einde contract.

Na de pauze was het opnieuw Schotland dat het snelst wakker was. Een harde voorzet verdween via een Nigeriaans been in doel. In de slotminuut zorgde Nwofor alsnog voor een gelijkspel: 2-2.