Televisiezender wil voetbal in States promoten

Anthony Van der Planken
| 10 reacties
Televisiezender wil voetbal in States promoten
Foto: © SC

Voetbal en Amerika: het blijft een vreemde combinatie. ’s Werelds populairste sport is nooit echt doorgebroken in de Verenigde Staten. De populaire televisiezender FOX probeert daar nu iets aan te doen door het Europese voetbal en American football zij aan zij te programmeren.

Door het Europese voetbal vlak naast het in de USA erg populaire American football uit te zenden hoopt FOX meer aandacht voor het klassieke voetbal te trekken. Komende zondag programmeert FOX de Premier League – topper tussen Manchester United en Chelsea meteen na een NFL-wedstrijd. Onderzoek toont aan dat veel kijkers na een NFL-wedstrijd een tijdje blijven hangen op dezelfde zender, waardoor het voetbal veel Amerikaanse aanhangers zou kunnen winnen.

FOX heeft in ieder geval veel baat bij een succes van zijn voetbaluitzendingen. Het concern heeft immers ook twee betalende voetbalzenders, en een toenemende populariteit van het klassieke voetbal in de States zou tot een grote groei van het aantal abonnees kunnen leiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties