Overzicht Italië: Roma alleen leider na puntenverlies Napoli

Joris De Wolf
| 12 reacties

In Italië vonden er vandaag acht wedstrijden van de vijfde speeldag plaats. Milan pakte op het veld van Bologna in extremis nog een punt. Roma komt alleen aan de leiding na puntenverlies van Napoli. Ook Juventus won zijn wedstrijd op het veld van Chievo.

Sampdoria – Roma: 0-2
Leider AS Roma moest wachten tot de tweede helft om te scoren tegen Sampdoria. Benatia en ex-Arsenalspeler Gervinho zorgden voor de winst. Door het puntenverlies van Napoli staat Roma nu alleen op kop in de Serie A.

Bologna – Milan: 3-3
Milan, zonder de geschorste Balotelli, kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij een doelpunt van Andreo Poli. Nog voor de rust maakte Bologna opnieuw gelijk via Laxalt. Diezelfde Laxalt scoorde vlak na de rust de 2-1 op aangeven van Christodoulopoulos. Milan zakte weg en Cristaldo zette de 3-1 op het bord. Het was tot in de slotminuten wachten vooraleer Milan kon milderen. De 3-2 van Robinho leek niet voldoende tot Abate in de slotminuut van de extra tijd zijn duivels ontbond. Eindstand: 3-3

Chievo – Juventus: 1-2
Landskampioen Juventus graaide de volle buit mee op het veld van Chievo. Na een doelpunt in de eerste helft van ex-Anderlechtspeler Cyril Théréau was Juventus op achtervolgen aangewezen. Kort na de rust maakte Quagliarella er 1-1 van. Een eigen doelpunt van Bernardini bezegelde het lot van Chievo.

Lazio – Catania: 3-1
Lazio Roma, met onze landgenoot Luis Pedro Cavanda 90 minuten op het veld, won vlot zijn wedstrijd tegen Catania. Al na vier minuten opende Ederson de score voor Lazio. De Romeinen konden echter niet lang genieten van die voorsprong want twee minuten later bracht Barrientos de bordjes weer in evenwicht. Voor de rust scoorde Lulic nog de 2-1 en in de toegevoegde tijd van de wedstrijd maakte Hernanes er 3-1 van.

Napoli – Sassuolo: 1-1
Napoli, met Dries Mertens in de basis, kwam tegen hekkensluiter Sassuolo niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Sassuolo pakt hierdoor zijn eerste punt in deze competitie. Dzemaili opende de score voor Napoli, maar Zaza maakte niet veel later gelijk. Door het puntenverlies van Napoli staat Roma nu alleen op kop in de Serie A.