🎥 Heroïsch: voor de winter nog goudhaantje Gent, nu schiet hij zijn team in blessuretijd naar de Europa League

Lyon heeft gisteravond op het allerlaatste moment gewonnen van Strasbourg (2-1). Malick Fofana was beslissend door de fatale strafschop te veroorzaken.

Lyon begon dit seizoen heel slecht en dus moest het van ver, van heel ver komen. De Zuid-Fransen behaalden pas hun eerste overwinning op de twaalfde speelronde en stonden nog helemaal onderaan in december. Nu hebben ze zich gekwalificeerd voor de Europa League.

Gisteren zette Olympique Lyon zijn herstel onder Pierre Sage (8 overwinningen in de laatste 10 Ligue 1-wedstrijden) verder, door als klap op de vuurpijl een zesde plaats te veroveren in de stand na een spannende overwinning tegen Strasbourg.

Malick Fofana schiet Lyon te hulp

Alexandre Lacazette opende de score in de eerste helft, maar Habib Diarra maakte gelijk voor de bezoekers kort na het uur. Toen kwam een voormalige speler uit de Pro League in beeld. Niet Malick Fofana, maar wel Emanuel Emegha - vorig seizoen actief bij Antwerp - mocht zijn opwachting maken.

Fofana Malick
© photonews

De aanvaller kreeg een elfmeter, maar schoot zijn strafschop met zijn linkervoet tegen de paal, waardoor hij de wedstrijd bijna een kwartier voor tijd niet kon beslissen. Samen met Orel Mangala kwam Malick Fofana in de laatste twintig minuten van de wedstrijd in actie.

De 19-jarige Belg zorgde ervoor dat zijn team een penalty kreeg, die in de laatste minuut werd benut door Lacazette om de overwinning te bezegelen. Lyon springt uiteindelijk over Lens richting de begeerde zesde plaats.