Dit fraai aantal miljoenen kan Club Brugge nog opstrijken in de Conference League

Dit fraai aantal miljoenen kan Club Brugge nog opstrijken in de Conference League

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft al bijna tien miljoen euro verdiend aan de Conference League. Als het de Europese zou winnen, dan kan het nog aardig wat centen verdienen.

Club Brugge speelt donderdagavond zijn terugwedstrijd van de kwartfinale in de Conference League op bezoek bij PAOK Thessaloniki met een bonus van één goal uit de heenwedstrijd op zak.

De campagne in de Conference League leverde Club Brugge tot dusver al 9,71 miljoen euro op, maar er zijn tot in de finale nog aardig wat miljoenen te verdienen voor blauwzwart.

Als de troepen van Nicky Hayen zich donderdag weten te kwalificeren voor de halve finale, dan mag Club Brugge nog eens twee miljoen euro extra op zijn bankrekening bijschrijven.

Haalt Club Brugge de finale, dan pakt het nog eens drie miljoen euro. Als blauwzwart de Conference League wint, dan komt daar vijf miljoen euro voor.

Ook goed voor het coëfficiënt

Maar Club Brugge kan ook het coëfficiënt van ons land een mooie dienst bewijzen door door te stoten naar de halve finales. Als blauwzwart wint in Thessaloniki, komt ons land op het record van 14.200 punten van vorig jaar.

Daardoor zou België nog wat steviger op de achtste plek komen, waardoor ons land verzekerd blijft van een rechtstreeks ticket voor de Champions League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties