Iedereen roept om Carcela bij Standard, Montanier houdt de boot af: "Ik vind dat hij het goeie gevoel nog moet terugvinden"

Iedereen roept om Carcela bij Standard, Montanier houdt de boot af: "Ik vind dat hij het goeie gevoel nog moet terugvinden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een ploeg met wroeters en werkers heeft ook een vleugje creativiteit nodig. Maar bij Standard krijgt Mehdi Carcela van Philippe Montanier geen kans om dat te tonen. Wat is er aan de hand? Analisten overal ten lande riepen op om de artiest opnieuw in de ploeg te zetten.

“Wat er met Carcela aan de hand is? Niets”, zei Montanier op zijn persconferentie. “Hij speelt niet, maar hij is niet de enige. Ik kies voor het elftal dat het meest performant is en ik vind dat Mehdi het goede gevoel nog moet terugvinden. Er zijn nog spelers die niet zijn ingevallen.”

Cop en Oulare werden de invallers. Niet meteen de jongens van wie je een geniale opening moet verwachten. Maar Montanier haalde een quote van Cruijff boven om zich te verdedigen. "Cruijff zei dat je als voetballer slechts drie minuten de bal hebt en het belangrijk is wat je de overige 87 doet."

Waarmee hij wil zeggen dat Carcela niet te veel loopt als hij niet in balbezit is. Maar feit is dat de Marokkaan wel iets extra kan toevoegen. "Misschien hadden we zijn creativiteit nodig, misschien niet. Wij kiezen naar de vorm die we op training zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties