Reactie Mbark Boussoufa over aanstekers, sneeuwballen en Simons: "Iedereen weet toch hoe Timmy is, moet ik dat echt uitleggen?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 81 reacties
Mbark Boussoufa over aanstekers, sneeuwballen en Simons: "Iedereen weet toch hoe Timmy is, moet ik dat echt uitleggen?"
Foto: © Photonews

Mbark Boussoufa had het zwaar te verduren in Jan Breydel. Naast een akkefietje met Simons en wat rommel naar het hoofd bij een hoekschop, liep het ook voor geen meter bij de Buffalo's.

"Het was niet makkelijk, door hun druk hebben we nooit echt in ons spel kunnen komen. Iedereen weet hoe Gent wil voetballen en Club heeft dat verhinderd. Dat is hun verdienste, ook al was het een beetje een vechtwedstrijd."

Boussoufa kwam ook in aanvaring met kapitein Simons. "Ik hoef toch niet uit te leggen hoe Timmy Simons is? Iedereen weet dat toch? Hij zit echt constant op die scheidsrechter. Dat is best leuk allemaal, maar toen Nana Asare eerst bij de bal was, ging hij nog zeuren."

Best leuk allemaal, maar wanneer je te laat komt, moet je niet zeuren

De Gentse middenvelder liet dat duidelijk verstaan door enkele zaken duidelijk te stellen, haast neus aan neus met Simons. "Wat ik gezegd heb? Dat hij diegene was die te laat kwam en dat híj hard doorging, niet Nana. Ach, na de wedstrijd is dat toch vergeten."

De papierproppen die hij naar het hoofd kreeg waren ontelbaar. "Dat mag natuurlijk niet, maar ik ben al wat gewend. Ik ben hier ooit bekogeld met sneeuwballen. Er zaten ook aanstekers bij, maar gelukkig kreeg ik er geen enkele tegen m'n hoofd", aldus de Marokkaanse spelverdeler van AA Gent.

Die aanstekers? Ik ben wel wat gewend, vroeger waren het sneeuwballen

-Mbark Boussoufa

Het was de derde keer op een rij dat Gent verloor van Club Brugge, niet toevallig was elk van die wedstrijden op Jan Breydel. "Dat publiek, daar krijg je als ploeg natúúrlijk een boost van", gaf Boussoufa toe.

Ook het spel van Gent liet te wensen over. "Het was een heel moeilijke wedstrijd. Zelf zat ik ook nooit in de wedstrijd. Ik begon op rechts, maar dat is niet mijn beste positie en ik sneed te snel naar binnen. In de tweede helft liep het beter, maar nog niet goed genoeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties