Preud'homme: "We misten frisheid om kansen af te werken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Preud'homme: "We misten frisheid om kansen af te werken"
Foto: © Photonews

Club Brugge laat vanavond het eerste balletje van het seizoen rollen op het veld van Waasland-Beveren. Michel Preud'homme kijkt alvast terug op een geslaagde voorbereiding. "Al misten we bij momenten de frisheid om kansen af te werken."

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge heeft vanavond een simpele opdracht: enkel de overwinning is van tel op de Freethiel. "Het normale leven trekt zich op gang na de belangrijke voorbereiding", vertelt een zichtbaar ontspannen Michel Preud'homme op de wekelijkse persbabbel. "Er komt nu een periode met veel wedstrijden aan, maar dat is plezant."

"Ik kijk met een tevreden gevoel terug op de voorbije weken", gaat de veldheer verder. "De basis staat er, maar het is de bedoeling dat een seizoen wordt opgebouwd. Ik onthoud vooral enkele interessante oefenwedstrijden. De realiteit van een partij tegen Zenit Sint-Petersburg of Girondins de Bordeaux is niet dezelfde als de realiteit van een wedstrijd in de Belgische competitie."

Realiteit van partij tegen Zenit of Bordeaux is niet dezelfde als realiteit van wedstrijd in Belgische competitie

Al had Preud'homme ook enkele opmerkingen in huis. "We misten bij momenten de frisheid om kansen af te werken. Waar dat aan ligt? De intensiteit van de trainingen lag hoog, hé. Dat is ook meteen de reden waarom er de voorbije dagen een pak rustiger en minder is getraind. Ik hoop dan ook dat dat puntje zichzelf oplost."

Maar toch lijkt de blauw-zwarte aanval een zwakke plek te blijven. Tom De Sutter ligt in de lappenmand, terwijl Valerijs Sabala een (logische) aanpassingsperiode doormaakt. Nicolas Castillo, die de aanval moet dragen, speelt dan weer tegen zichzelf. "Op training laat Nico enorm mooie dingen zien", besluit Preud'homme. "Maar een aanvaller teert op doelpunten, hé. Het is ook lastig voor een aanvaller na zware trainingen. Die frisheid, hé..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties