"Rode Duivels weten niet wat het is om als favoriet naar een toernooi te trekken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 61 reacties
"Rode Duivels weten niet wat het is om als favoriet naar een toernooi te trekken"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels beginnen binnenkort aan het WK in Brazilië. Vincent Kompany en kornuiten krijgen eerst Algerije, Rusland en Zuid-Korea op het bord. Maar de tegenstanders hopen dat de druk het zal halen van het talent.

België wordt langs alle kanten bewierookt in de aanloop naar het WK in Brazilië. "De Rode Duivels zijn een kandidaat voor de eindwinst", doet Algerijns bondscoach Vahid Halilhodzic er een schepje bovenop. "De Belgische generatie is simpelweg uniek", pikt Russisch bondscoach Fabio Capello in. "Die jongens zijn tot grootse dingen in staat en staan aan de vooravond van een mijlpaal. Zo'n beetje als het grote AC Milan in de jaren negentig en onlangs de Spanjaarden."

Toch achten beide heren - aangevuld met Zuid-Koreaans selectieheer Hong Myung-Bo - zich niet kansloos in de groepsfase. Vooral het gebrek aan ervaring kan wel eens het verschil maken. "De Rode Duivels weten helemaal niet wat het is om als favoriet naar zo'n toernooi te trekken", klinkt het in koor in Het Laatste Nieuws. "Bovendien is de druk van een volledig land op de schouders van de spelers allesbehalve evident."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties