Reactie Delporte: "Ik kan beter, het moet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Delporte: "Ik kan beter, het moet"
Foto: © SC

Nicolas Delporte stond normaal gezien niet op de Gentse stagelijst, maar door het opzijschuiven van Maréval mocht de jongeling toch mee. Hij speelde de eerste helft in de met 1-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Groningen.

Sander De Graeve in Oliva (Spanje)

De linksachter kweet zich van zijn taak, maar kende een minder moment toen hij de bal pardoes in de voeten van een Nederlandse aanvaller speelde. "Defensief stond ik volgens mij goed, maar aanvallend moet ik nog meer bijbrengen. Die pas, dat kon gevaarlijk worden, daar ben ik niet tevreden over. Ik kan en moet beter spelen."

Op het aanvallende vlak vond Delporte dat hij nog te weinig voeling had met zijn ploegmaats. "Die automatismen miste ik nog. Dat zal verbeteren naarmate ik meer met de A-kern train en de spelers rond me beter leer kennen."

"Tevreden toen ik hoorde dat Rednic kwam"

De jonge verdediger van Gent komt verstandig over en stelt realistische doelen als we hem naar zijn ambities vragen. "Ik wil definitief bij de A-kern komen en blijven progressie maken. Ik ben momenteel nog niemand, ik sta nog nergens en heb alles te bewijzen. Met Maréval en Asare had ik ook zware concurrentie. Die hebben al een mooie carrière in eerste klasse en ik speelde nog geen minuut."

Bij Gent vindt Delporte Mircea Rednic terug, hij haalde hem destijds bij de A-kern bij Standard, maar stuurde hem opnieuw naar de beloften nadat bekend raakte dat hij bij Gent zou tekenen. "Toen ik hoorde dat Rednic naar hier zou komen, was ik heel tevreden. Ik dacht: 'dit wordt misschien mijn kans.' Ik kende Rednic al, maar maakte hem eigenlijk maar een tiental trainingen mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties