Reynaerts optimistisch: "Al goede gesprekken gehad in Kroatië"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Reynaerts optimistisch: "Al goede gesprekken gehad in Kroatië"
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt stap bij stap dichterbij voor de Rode Duivels. De verplaatsing naar Schotland was geweldig voor de fans, die ook staan te popelen om mee te reizen naar Kroatië. Voetbalkrant.com had een gesprek met Erik Reynaerts, supportersmedewerker bij de KBVB.

Door Timothy Collard

De Belgische supporters waren talrijk aanwezig in België en zorgden voor een geweldige sfeer. “We waren met ongeveer 9000 mensen en alles klopte. Het was echt pure magie. Het gaat heel snel voor ons, maar wat er zich in Schotland afspeelde zorgde toch wel voor kippenvel.

De fans gedroegen zich voorbeeldig en dat leverde lovende commentaren op van de Schotten. Één Belg kleurde echter buiten de lijntjes en werd aangehouden omdat hij in het bezit was vuurpijlen. “Die werd aangehouden tot maandag, maar de rechter besliste uiteindelijk geen bijkomende straf uit te spreken.”

“Wij gaan dat echter wel intern bekijken, want dat zijn de zaken die we er nog uit willen krijgen. Maar laat dit een oproep zijn naar alle supporters toe: zulke zaken kosten ons veel geld en kunnen dus niet. Maar goed, als je met zoveel supporters aanwezig bent, zijn er altijd wel enkele die zich niet gedragen. Dat zijn echter kleine zaken en volgens mij was het de meest memorabele verplaatsing in de Belgische voetbalgeschiedenis.”

"Al goede gesprekken gehad in Kroatië"

Volgende maand gaat onze nationale trots op bezoek in Zagreb, om er indien mogelijk de WK-deelname veilig te stellen. “Ik ben er samen met de veiligheidsverantwoordelijke al eens ter plaatse geweest. We hebben er goede gesprekken gehad met de Kroaten en daarin werd ons ook duidelijk dat het lang niet meer zo gevaarlijk is als vroeger om naar zulke landen te trekken.”

“We raden de fans nu wel al aan om niet zingend door de straten te trekken, maar hoe dan ook gaan er stewards vanuit België mee naar Kroatië. Het is ook belangrijk dat de Belgen in de binnenstad gaan logeren. Die is op de toeristen gericht en bovendien zijn er veel bars. We weten nu ook al dat we bescherming genieten van de politie ter plaatse.”

Daarnaast worden er ook nog verschillende activiteiten georganiseerd en zal 1895 duidelijk communiceren over hoe de fans zich het beste naar het stadion kunnen verplaatsen. “Ja, wij zullen duidelijk laten weten welke tramlijnen best gebruikt worden. Daarnaast zal men ook een supportersdorp voorzien voor de Belgen en staat er een wedstrijd op het programma tussen supporters van beide landen.”

"Arrangementen WK prijselijk houden"

Reynaerts denkt natuurlijk ook al aan het WK in Brazilië, maar wil eerst zekerheid alvorens daar te veel over te vertellen. “We komen stilaan op kruissnelheid wat betreft het WK. We zitten nu echter nog in de onderhandelingsfase, dus veel kan ik daar nog niet over kwijt. Wat wij wel zeker willen doen, is arrangementen aanbieden die prijselijk blijven. Maar eerst moeten we die laatste horde nog nemen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties