Interview Fans AA Gent: "Mobiliteitsprobleem overroepen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Fans AA Gent: "Mobiliteitsprobleem overroepen"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Nu de Ghelamco Arena al enkele wedstrijd duchtig ingespeeld is, gaat het oude Ottenstadion tegen de grond. Een emotioneel moment voor de Gentse supporters. Voetbalkrant.com ging te rade bij Ben De Bruyne, coördinator van supportersgroep Buffalo Indians.

Door Sander De Graeve

De afbraak van het Ottenstadion is nu begonnen. Een emotioneel moment voor de Gentsupporters of is de oude thuishaven al wat vergeten met de komst van de Ghelamco Arena?

"Het is zeker nog niet vergeten, het is voor veel fans toch wel slikken om de eerste foto's van de afbraak te zien. We geraken snel gewoon aan het nieuwe stadion, maar dat wil zeker niet zeggen dat de sloop ons niet meer raakt."

"We hebben nu eenmaal ontelbaar herinneringen overgehouden aan den Ot. Twee weken geleden ging ik nog wat sfeermateriaal ophalen uit de berging van sfeergroep Buffalo Indians, en heb mij daarna echt slecht gevoeld, het was echt wel de laatste keer."

Wat was uw beste herinnering aan den Ot?

"Dat was die laatste wedstrijd meemaken op de middenstip. Alle herinneringen flitsten door mijn hoofd. Ik was vooral met mijn gedachten bij goeie Buffalo-vrienden die er intussen niet meer bij zijn. Zij zullen nooit de nieuwe Arena meemaken. Net dat maakt het afscheid van den Ot nog intenser."

"Geen vervallen gevangenis"

De nieuwe Ghelamco Arena staat er nu al even, wat zijn uw bevindingen na de eerste wedstrijden?

"Buiten en vooral binnen krijgt je een gevoel dat je nergens in België hebt. Het beschikbare comfort en de ruimte zijn echt ongelofelijk. Als je de promenade binnen komt is het alsof je een flashy loungefeest binnenkomt, en geen vervallen gevangenis. Iets wat je in Belgische stadions vaak voelt."

Is er even veel sfeer in het vak als in het Ottenstadion of is het nog wat zoeken?

"Bij de openingsmatch was de sfeer er meteen vol op. Er hing echt een soort extase in het stadion. Tijdens de competitie is het nog wat zoeken. Iedereen zit verdeeld en er zijn veel nieuwe fans. Ook de verhuis van al het sfeermateriaal is nog niet rond."

"Maar met de sfeergroep Buffalo Indians hebben we nu stilaan een goed zicht van wie waar zit en het zal dan ook beter en beter lukken om van alles te organiseren. Qua sfeer wordt het sowieso beter dan in het vorige stadion, maar alles op zijn tijd."

Werd het mobiliteitsprobleem overroepen? Of zijn er wel degelijk nog problemen?

"Uiteraard werd het overroepen, iedereen wou er het zijne over zeggen. Gelukkig waren er ook nog mensen die effectief iets deden aan de situatie. Een nieuw stadion, het is voor elke Belg iets nieuws, maar alle betrokkenen hebben het gezien de omstandigheden zo goed mogelijk opgelost."

"Eens de wegenwerken in de buurt klaar zijn zal het ook al een stuk beter gaan. Nog een maand of zes op de tanden bijten dus, want niet al die fietsers van de voorbije wedstrijden gaan de gehele winter met de fiets blijven komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties