Van Persie: "Lang genoeg gewacht op titel"

Van Persie: "Lang genoeg gewacht op titel"
Foto: © SC

Robin van Persie is met Manchester United resoluut op weg naar de titel. Met vijftien punten voorsprong op stadsgenoot City kan er maar weinig meer mislopen. Voor de Nederlandse spits wordt het zijn eerste titel.

"Dat ik waarschijnlijk mijn eerste titel ga winnen, is heel fijn. Daar ben ik wel echt heel blij mee", zegt Van Persie bij NUsport. "Maar het moet nog gebeuren. We hebben een grote voorsprong, maar moeten nog negen lastige wedstrijden afwerken. Moeten nog naar West Ham, Sunderland, dan nog Chelsea (FA Cup, red.) en als we die winnen twee keer achter elkaar City."

De FA Cup van 2005 is zijn voorlopig laatste prijs. Lang geleden voor een topaanvaller. "De afgelopen periode was ik de chauffeur van Rio Ferdinand. En hij vertelde dat hij op een gegeven moment dacht dat hij nooit kampioen zou worden. Hij werd er knettergek van. 'Maar als je die eerste hebt gepakt', zei hij, 'nou jongen dat smaakt zó lekker, dan wil je meer. Dan is dát de standaard. Dan is dat het enige dat nog telt. Dat is de ondergrens. Alles wat je minder pakt is niet goed genoeg meer.' Rio heeft lang moeten wachten. En ik ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties