Lombaerts: "Als we ons niet plaatsen, dan maken ze ons af in België"

Conrad Grayson
| 23 reacties
Lombaerts: "Als we ons niet plaatsen, dan maken ze ons af in België"
Foto: © SC

Zenit-verdediger Nicolas Lombaerts, die een paar dagen voor de andere nationale elftalspelers van Zenit terugkwam op Udelny Park, legde uit op de officiële website van Zenit hoe hij vorige week in België doorbracht en zei dat zijn land klaar was voor een reis naar Brazilië.

Lombaerts heeft nog steeds last van zijn hamstringblessure, die hij opliep in de wedstrijd tegen Mordovia.

“Ik hoop dat het snel over gaat. Meestal herstel ik snel van blessures als deze, maar ik wil het niet overhaasten. Het is nog te vroeg om te beginnen met trainen, omdat er problemen kunnen ontstaan."

Voor de recuperatie zakte hij even af naar België. “Ik heb fysiotherapie en een paar andere dingen gedaan. Ik ben een paar dagen eerder in St. Petersburg teruggekomen en nu ben ik aan het herstellen op ons trainingscomplex.”

“Iedereen is er vrij zeker over dat we het redden.”

De Zenit-verdediger vertelt dat de complimenten aan het adres van het nationale team terecht zijn. Al moet hij toegeven dat de wedstrijd tegen Macedonië niet makkelijk was.

“We creëerden niet veel kansen en uiteindelijk scoorde alleen Hazard. Aan de andere kant, het belangrijkste is dat we zes punten hebben en dat we aan kop gaan in onze groep, samen met Kroatië.”

De Rode Duivels weten dat het een moeilijke verplaatsing zal worden naar Kroatië. De Kroaten hebben een sterk team en het stadion kan een echte heksenketel zijn. Toch hoopt iedereen erop om de drie punten mee naar huis te nemen.

“De Belgische fans zijn hongerig naar overwinningen”

Lombaerts beseft dat de Belgische fans veel verwachten van het nationale elftal. Na al die jaren zijn ze hongerig naar overwinningen. Twee jaar geleden vielen de Rode Duivels uit de boot, maar nu is iedereen weer vol van het team.

“Als we het WK niet bereiken zal dat een nationale ramp zijn. Iedereen is er vrij zeker over dat we het redden. En als we het niet redden, dan worden we waarschijnlijk afgemaakt.”

Lombaerts werd ook gevraagd naar zijn mening over de match van Rusland tegen Brazilië.

"Ik heb de wedstrijd bekeken en Rusland speelde erg goed. Het was een beetje ongelukkig dat ze niet wonnen, maar aan de andere kant: Brazilië is Brazilië. Ze zijn een echt topteam, maar Rusland heeft ook weer laten zien dat ze een erg sterk team zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties