Interview Brepoels: "In het voetbal is alles mogelijk"

Conrad Grayson
| 3 reacties
Brepoels: "In het voetbal is alles mogelijk"
Foto: © SC

STVV-coach Guido Brepoels nam even de tijd om met Voetbalkrant te babbelen over het seizoen van de kanaries en de verwachtingen voor een eventuele eindronde.

Voor de aanvang van het nieuwe seizoen was het behalen van de eindronde topprioriteit voor STVV. Dat was verplicht. Maar van die doelstelling waren de Limburgers in de winterstop te hard afgeweken.

"In december hebben we zeven spelers verkocht, waaronder Reza, Andrade, Dufer, enzovoort. We stonden ook op een tiende plaats, dus we dachten helemaal niet meer aan de eindronde.”

“Momenteel staan we, tegen alle verwachtingen in, op de vierde plaats met zes punten achterstand op Westerlo en vijf punten achterstand op Moeskroen. Daarenboven hebben we nog een wedstrijd minder gespeeld, dus alles is weer mogelijk", zei hij aan Voetbalkrant.

"In voetbal is alles mogelijk"

Sint-Truiden won bijna al haar wedstrijden in de voorbereiding, dus het was vreemd dat het plots zoveel wedstrijden had verloren in de beginfase van het seizoen. Toch heeft Brepoels daar een logische verklaring voor.

“Niet alles is gegaan zoals we verwacht hadden. Zo kregen we plots te maken met een aanvallersprobleem toen Reza enkele weken wegbleef of toen hij interlands moest spelen met Iran. Ik heb weken zonder spits moeten spelen. Op dat moment hebben we ook veel kostbare punten verloren.”

Brepoels had het ook over de inbreng van de jeugd bij STVV. “Na de winterstop hebben we besloten om de jeugd meer kansen te geven. We speelden vanaf toen elke week met zes jongeren onder de 20 jaar. De bedoeling was eigenlijk om die jongeren klaar te stomen voor het volgende seizoen, maar dat is helemaal anders uitgedraaid.”


“We moeten vanaf nu alles winnen”

De situatie in tweede klasse kan nog alle kanten op. Ook de evolutie van de financiële situatie van Woluwe zal mee bepalen over het lot van de kanaries.

Indien Sint-Truiden de eindronde speelt, is de STVV’er er zelfs van overtuigd dat zijn kern in staat is om de winnaar van PO III in eerste klasse te verslaan. “Waarom niet? Alles kan in het voetbal”, zei hij.

“Natuurlijk hebben clubs zoals Cercle Brugge, Germinal Beerschot en Westerlo veel meer ervaring, dus wij zouden in ieder geval nooit topfavoriet zijn. Maar ik zou het al fantastisch vinden, moesten wij de eindronde behalen.”

Toch gelooft de kanarie niet dat de voorlaatste wedstrijd tegen Westerlo beslissend zal zijn voor het kampioenschap. “De kaarten zijn dan al lang geschud. Als we de eindronde willen spelen, dan moeten we vanaf nu alles winnen.”

Zaterdag speelt STVV op verplaatsing tegen Eupen en die match moet gewonnen worden. Winst is voor Brepoels noodzakelijk om het zelfvertrouwen te behouden.

“Het zal niet makkelijk worden, want Eupen is een heel sterke ploeg, maar dat zijn wij ook (lacht).”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties