Interview Witsel: "Nog nooit een hele match uitgefloten"

Witsel: "Nog nooit een hele match uitgefloten"
Foto: © SC

Wat mag Axel Witsel vanavond verwachten als hij op het terrein komt? Zelf houdt hij rekening met een warm onthaal: "Maar dat zal me niet uit mijn concentratie brengen", aldus de middenvelder.

Johan Walckiers in Anderlecht

Het gebeurde met Wasilewski is voor het grootste deel achter de rug na de handshake die beide spelers elkaar gaven in Sint-Petersburg. Of de supporters het allemaal vergeten zijn, is een andere vraag. "Ik verwacht me in ieder geval aan een warm onthaal", knikte Witsel. "Ik heb in mijn carrière nog geen enkele wedstrijd gespeeld waarin ik uitgefloten werd de hele wedstrijd lang. Maar dat zal me niet uit mijn concentratie brengen. Ik doe gewoon mijn werk. Dat is trouwens niet het belangrijkste. De wedstrijd is dat wel, voor beide teams."

Axel Witsel kende een moeilijke eerste maand bij Zenit vol met blessures en nederlagen. Sinds kort gaat het echter crescendo met de ploeg en zes zeges op rij. Witsel is helemaal geïntegreerd, zowel sportief als privé. Wel schippert hij in de ploeg. Eerst moest hij - net als bij de Rode Duivels - wat lager gaan spelen, maar nu mag hij zich weer offensief uitleven. "De coach beslist waar ik speel. Ja, ik speel graag aanvallend, maar dat maakt allemaal niet uit. Defensief kan ik het ook." Iets wat even later door Spalletti bevestigd werd. "Axel kan op alle plaatsen spelen. Het is gewoon een heel goede speler", aldus de Italiaan.

"Voor ons loopt alles nu goed, maar voor Anderlecht ook. Wanneer ik mijn eerste goal ga scoren? Ik heb de laatste wedstrijden wel een aantal kansen gehad. Mijn laatste twee kansen waren er dichtbij, ik hoop dat de derde tegen de netten gaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties