Interview Praet: "Geen probleem indien 'Dieu' speelt"

Praet: "Geen probleem indien 'Dieu' speelt"
Foto: © SC

Van Dennis Praet wordt verwacht dat hij al het goede van de laatste weken tegen Zenit bevestigt. De jonge middenvelder lijkt zonder druk naar één van de belangrijkste wedstrijden uit zijn nog prille carrière toe te leven.

Johan Walckiers in Anderlecht

De nervositeit van zijn eerste invalbeurt in Milaan en daarna zijn eerste basisplaats tegen Zenit kent Praet niet meer. "Ik heb nu toch al wat wedstrijden op rij mogen starten en enkele daarvan waren toch wel goed", aldus de bescheiden Praet. "Die bescheidenheid? Die is er ingepompt door mijn vader. Hij legt de lat heel hoog en dat doe ik ook. Ik kan nog beter en dat wil ik ook bereiken."

De kans is reëel dat Praet een andere spits voor zich krijgt. De terug fitte Mbokani zou - indien de logica gerespecteerd wordt - immers de plaats van De Sutter innemen. Ondanks zijn vijf goals in twee wedstrijden wordt Mbokani immers nog altijd als 'incontournable' gezien. "Ik heb inderdaad nog niet veel met Mbokani samengespeeld. Met Tom bouwde ik de laatste weken wat automatismen op, maar ik denk niet dat het een probleem zal zijn indien Dieu speelt. We trainen toch elke dag samen."

"Wat ik opgestoken heb uit mijn vorige twee wedstrijden in de Champions League? Vooral dat het allemaal nog sneller gaat. Het spel gaat van links naar rechts in een heel snel tempo. Het is dan ook de hoogst mogelijke competitie."

Praet krijgt van alle kanten complimenten toegeworpen, zelfs van Axel Witsel na de vorige wedstrijd in Rusland. Wel had deze de opmerking dat hij nog wat 'body' moet kweken. "Ik denk niet dat het vooral mijn fysieke kracht is waar ik moet aan werken. Het was gewoon intimiderend om de eerste keer te starten in de Champions League. Maar ik werk ook in de fitness aan mijn spierkracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties