Interview Lokeren: "Club nam geen contact op"

Tomas Taecke
| 11 reacties
Lokeren: "Club nam geen contact op"
Foto: © SC

Sportief directeur Willy Reynders bevestigde dinsdag aan onze redactie dat Club Brugge vooralsnog geen contact heeft opgenomen met Lokeren-coach Peter Maes. De Waaslanders zullen er verder alles aan doen om hun succescoach op Daknam te houden.

De naam van Peter Maes gaat al snel over de tongen wanneer de openstaande vacature bij Club Brugge besproken wordt. Samen met Hein Vanhaezebrouck zou hij naar verluidt de topkandidaat uit eigen land zijn om Georges Leekens op te volgens als oefenmeester van blauw-zwart. De coach van KVK gaf eerder te kennen dat hij zijn driejarig contract op de Groeningekouter deze keer wél wil uitdienen en in geen geval de Kerels zou verlaten vooraleer zijn verbintenis is afgelopen.

In een gesprek met Voetbalkrant.com vertelt de Lokerse sportief directeur Willy Reynders dat ook de andere bekerfinalist van vorig seizoen zijn hoofdtrainer aan wal wil houden. Reynders kon echter niet bevestigen dat Peter Maes het seizoen bij Lokeren zal rondmaken.

"Daarvoor moet je in Brugge zijn", repliceerde Reynders op de vraag of Maes al dan niet naar West-Vlaanderen trekt. "We zullen er in ieder geval alles aan doen om onze trainer in Lokeren te houden. Club Brugge heeft op dit moment nog geen contact met Sporting Lokeren opgenomen", gaf Reynders ook prijs.

Reynders beseft waarschijnlijk net als voetbalminnend België dat Peter Maes misschien wel de geknipte coach is om Georges Leekens in het Jan Breydelstadion op te volgen. Maes staat gekend om zijn ijzeren hand en heeft ondertussen vrijwel het maximale bereikt met de Waaslanders. Ook was hij nooit eerder bij een topclub aan de slag, wat enigszins verbazingwekkend is gezien zijn resultaten met eerder bescheiden Belgische clubs.

Ondertussen meldt VI ook dat de namen van Gertjan Verbeeck en Bert Van Marwijk in de wandelgangen genoemd worden. De doorgaans goed geïnformeerde Nederlandse bron sluit niet uit dat er opnieuw een Nederlandse coach zich een weg naar België zal banen. Maandag stelde ook buur Cercle Brugge met Foeke Booy een Nederlander aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties