Groep B: Drie teams blijven op koers voor kwalificatie

Sander De Graeve
| 1 reacties

In groep B strijden na vanavond nog drie teams voor kwalificatie voor de volgende ronde. Schalke 04 haalde thuis een 0-2 achtstand op tegen Arsenal en speelde gelijk. Olympiakos versloeg Montpellier met 3-1. De Fransen mogen de kwalificatie uit hun hoofd zetten.

Schalke 04 - Arsenal 2-2

Arsenal kwam al snel 0-2 voor via Walcott en Giroud. Bij de 'Gunners' speelde Thomas Vermaelen overigens op de linksback. Koscielny en Mertesacker stonden centraal. Arsenal leek de rust in te gaan met een 0-2 voorsprong maar dat was buiten Klaas-Jan Huntelaar gerekend. De Nederlandse sluipschutter bracht Schalke opnieuw in de wedstrijd.

Na de rust speelde Schalke erg dominant, Arsenal loerde op de counter. In de 67e minuut kon Farfan de vele kansen in een doelpunt omzetten. Na dit gelijkspel staat Schalke bovenaan met acht punten. Arsenal telt er één minder en staat tweede.

Olympiakos - Montpellier 3-1

Het geplaagde Montpellier moest winnen in Griekenland om de hoop op kwalificatie levend te houden. De Franse kampioen kon dit echter niet en is met één punt uit vier wedstrijden allerlaatste in de groep. Montpellier kon nochtans in de 66e minuut gelijkmaken via een penalty van Belhanda. Het moest tot dan achtervolgen na de vroege goal van Paulo Machado in de vierde minuut.

Twee late goals gaven de Fransen de doodsteek. Greco scoorde in de 80e minuut de 2-1, Mitroglou deed het kunstje twee minuten later over. Olympiakos blijft dankzij de winst derde maar komt dichter bij de top-2. Het telt nu zes punten, één minder dan Arsenal en twee minder dan Schalke 04.