Groep A: Defour door naar volgende ronde, PSG wint ruim

Sander De Graeve
| 3 reacties

In groep A kon FC Porto het maximum van de punten niet houden op het veld van Dinamo Kiev. Het speelde er scoreloos gelijk. Porto is toch al zeker van de kwalificatie. PSG verpletterde Dinamo Zagreb met 4-0. Ibrahimovic strooide met vier assists.

Dinamo Kiev - FC Porto 0-0

Defour mocht bij FC Porto in de basis beginnen en werd in de 79e minuut gewisseld. In een gelijkopgaande match speelden beide teams billijk gelijk. Porto is na dit gelijkspel zeker van de kwalificatie met nog twee wedstrijden te gaan, het staat eerste met tien punten. Kiev staat derde met vier punten.

Paris Saint-Germain - Dinamo Zagreb 4-0

In Parijs viel er meer te beleven. Het PSG van Ibrahimovic maakte Dinamo Zagreb af met 4-0. 'Ibracadabra' scoorde niet maar zette in de eerste helft Alex op weg naar de 1-0. De Braziliaan schoot de voorzet van de Zweed binnen in de volley.

In de tweede helft gunde Ibrahimovic opnieuw een ploegmaat een goal. Deze keer kon Matuidi profiteren en de 2-0 maken. Vier minuten later is het opnieuw raak wanneer Ménez op aangeven van, jawel, Ibrahimovic de 3-0 maakt.

Hoarau zet in de 80e minuut de 4-0 eindstand op het bord. U mag driemaal raden wie de assist gaf. Opnieuw Ibrahimovic dus. PSG blijft zo tweede met negen punten. Dinamo Zagreb blijft laatste zonder punten.