Doelman vierdeklasser verricht heldendaad

Koen Schaaphok
| 9 reacties
Doelman vierdeklasser verricht heldendaad
Foto: © SC

Sofian Ghys, doelman van vierdeklasser BS Poperinge, heeft zich zondagavond ook naast het veld als een held getoond. Hij haalde na een auto-ongeluk zijn zwaargewonde medespeler Youri Pardo uit een rokend autowrak.

Het begon nochtans als een goede dag. BS Poperinge hengelde zondagmiddag de periodetitel binnen en ’s avonds reden Pardo en Ghys naar huis. Pardo merkte gedurende de rit een vluchtheuvel niet op en de auto ging een paar keer over de kop. Toen de auto tot stilstand was gekomen, lag Pardo’s hoofd levenloos in de schoot van Ghys. “Ik heb hem een duwtje gegeven en daar reageerde hij kort op”, aldus Ghys aan Het Nieuwsblad.

Geluk

Inmiddels begon de auto hevig te roken en merkte Ghys op dat de ruit van het dak verbrijzeld was. “Het was de enige uitweg. We moesten er zo snel mogelijk uit. Ik heb dat raampje met mijn vuisten helemaal stukgeslagen en kon dan met mijn rug die doorgang vrij maken. Ik ben uit de auto geklauterd en heb Youri eruit getrokken”, klinkt het verhaal.

Voor held van de dag Sofian Ghys bleken de gevolgen van het ongeluk mee te vallen. Een zware hersenschudding weliswaar, maar gisteren mocht hij al naar huis. Ploegmakker Youri Pardo moet nog een hele dag op de intensieve zorgen blijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties