Interview Clement: "Spelers hebben geluk met dit publiek"

Tomas Taecke
| 18 reacties
Clement: "Spelers hebben geluk met dit publiek"
Foto: © SC

Philippe Clement stond dinsdagmorgen voor het eerst de verzamelde pers te woord. De interim-coach hoopt dat hij deze moeilijke periode kan overbruggen en hoopt ondertussen dat de club van zijn hart snel een nieuwe hoofdtrainer vindt.

Tomas Taecke in Brugge

"Het is voor mij in ieder geval een uitdaging", opende Clement zijn persbabbel. "Voor mij is het belangrijk dat dit goed ingevuld wordt vooraleer er een nieuwe coach is. Ik heb dit als speler meegemaakt en ook als assistent na het ontslag van Koster. Ik ken alle spelers en de technische staf goed. Enkel de tijd tikt weg in ons nadeel: donderdag en zondag zijn er twee moeilijke wedstrijden en er zijn veel gekwetsten. Het wordt puzzelen maar dat doe ik graag. Als kind deed ik niet anders en ik was er betrekkelijk goed in", grapt de interim-coach.

Georges Leekens werd op zijn zachtst gezegd niet volledig gesteund door de spelersgroep tijdens zijn laatste weken als hoofdtrainer van blauw-zwart. Over de ontluisterende prestaties en de vormcrisis waarin de groep zich bevindt wist Clement het volgende: "Ik geloof er niet in dat sommigen de coach gesaboteerd hebben. Spelers die dat doen zullen geen lang leven bij deze of een andere club beschoren zijn. De voorbije weken was er wel inzet maar dat gebeurde niet als groep. Er waren teveel eilandjes op het veld. Het is nu een kwestie van opnieuw een blok op het veld neer te zetten. De spelers mogen overigens blij zijn met dit publiek. Na vijf nederlagen staan zij nog steeds achter de ploeg. Als ze zien dat er gevochten wordt, zullen zij Club Brugge altijd steunen".

"Ik hoop echt dat de club snel een nieuwe coach vindt. Dat is voor iedereen beter, al moet het wel iemand zijn die ons vooruit kan helpen. Mensen die mij als speler hebben gekend, weten dat ik niet zo op mezelf gericht ben. Mijn enige bedoeling is om deze club vooruit te helpen. De directie heeft mij al verteld dat ik betrokken zal worden in de gesprekken", weet de interim-trainer die ook inspraak zal hebben bij de aanstelling van een nieuwe oefenmeester.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties