Koster moet dringend punten pakken

Christophe van den Boom
| 35 reacties
Koster moet dringend punten pakken
Foto: © SC

Adrie Koster ligt onder vuur bij Beerschot. Voorzitter Patrick Vanoppen heeft openlijk vraagtekens bij de speelstijl van de Nederlander. Koster moet de volgende drie wedstrijden winnen of hij krijgt het moeilijk. Zo schrijft Gazet van Antwerpen.

Beerschot bezet de twaalfde plaats na twaalf speeldagen. Koster hanteert een 4-3-3-systeem, maar dat lijkt niet helemaal te werken zoals gehoopt. “Ik stel vast dat veel 4-3-3’s het moeilijk hebben dit seizoen. Kijk naar Anderlecht en Standard”, aldus Vanoppen.

“De Nederlandse speelwijze is prachtig, maar er bestaat ook een Belgische stijl die meer aanleunt bij de Duitse”, vervolgt de voorzitter. “Ik stel vast dat de drie revelaties van dit seizoen, Zulte Waregem, Kortrijk en Leuven, dat systeem hanteren. Ik zeg niet dat Beerschot van zijn spektakelvoetbal moet afstappen, maar we gaan intern toch alle opties bekijken. Ik pleit er niet voor om onze 4-3-3 te laten varen, maar je kan dat systeem ook realistischer invullen. De flanken wat meer laten inzakken bijvoorbeeld.”

Koster moet dringend punten pakken. De volgende drie wedstrijden nemen ze het op tegen Cercle Brugge, Waasland Beveren en Lierse, de drie laatsten in het klassement. “Die ploegen hebben nog maar één keer gewonnen, dat kan geen toeval zijn. Die duels moeten ons negen op negen opleveren.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties