Browaeys: "Aandacht voor jonge Duivels is positief"

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Browaeys: "Aandacht voor jonge Duivels is positief"
Foto: © SC

De nationale ploeg van de -17 jarigen is hot in ons land. De jonge Rode Duivels boeken successen. Volgens bondscoach Bob Browaeys is die aandacht heel positief.

Schrijvers, Bakkali, Musonda Jr en Pereira. Dat zijn slechts enkele van de namen van de nationale U17, een lichting die als heel talentvol aanschouwd wordt. Vorige week loodsten ze België naar het EK in Slowakije, dat in mei van volgend jaar plaatsvindt.

De transfer van Musonda Jr. naar Chelsea kreeg heel wat media-aandacht, waardoor de aandacht ook deels naar de U17 verschoof. “Die media-aandacht ervaar ik als positief, omdat ze er later toch mee geconfronteerd zullen worden”, zegt bondscoacBrowaeys in Sport/voetbal magazine. “Het zijn degenen die ook daar goed mee omgaan die later zullen doorbreken. Liever ze er nu aan laten wennen dan dat ze op hun 18e de hemel worden in geprezen, met alle gevolgen van dien.” 

Allerbesten

Clubs zijn er niet altijd happig op om hun grootste talenten te moeten afstaan aan de nationale ploeg, maar dat baart de bondscoach geen zorgen. “Vraag eens aan de spelers waar ze het meeste bijleren“, aldus Browaeys. “Hier komen ze de allerbesten van hun generatie tegen." 

"Anderzijds heb ik er ook geen probleem mee als een speler van Anderlecht in de NextGen Series meer kan bijleren dan op een vriendschappelijk toernooi bij ons. Bond en clubs moeten daarin goed samenwerken. Het gaat niet om ons, maar om de ontwikkeling van de speler.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties