Bacca: "Nu zien jullie de echte Carlos Bacca"

Christophe van den Boom
| 35 reacties
Bacca: "Nu zien jullie de echte Carlos Bacca"
Foto: © SC

Carlos Bacca doet het uitstekend bij Club Brugge. De spits scoorde acht wedstrijden op zij. Bij zijn aankomst in januari ging het iets minder vlot, maar nu vliegt elke bal die hij aanraakt tussen de palen.

“Het verschil met vorig seizoen is gigantisch!”, opent Bacca in La Dernière Heure. “Ik had tijd nodig om het Belgisch voetbal te leren kennen. En natuurlijk ook mijn ploegmaats en de staf. Maar ik heb nooit getwijfeld. Ik wist dat ik mijzelf naar een hoger niveau kon tillen. Dit seizoen hebben jullie de echte Carlos Bacca gezien.”

De Colombiaan spreekt geen woord Nederlands en op training is de voertaal Engels. “Ik moet toegeven dat het Nederlands heel moeilijk is en dat ik het niet op een paar maanden kan leren. In de groep spreken we onderling Engels. Dat begrijp ik, al gaat spreken wat minder vlot. Maar ik volg drie tot vier uren Engelse les op de club en het gaat al een stuk beter”, aldus de spits.

De aanvaller bewijst dit seizoen dat hij blindelings de weg naar de netten vindt. Zo scoorde hij acht wedstrijden op rij, een clubrecord. “Ik had er niet bij stil gestaan. Het record werd rustig opgebouwd en uiteindelijk heb ik gewonnen, dankzij God. Ik kwam immers naar Brugge om het team wat bij te brengen en dat is me tot nu toe gelukt. Maar ik heb geen eigen objectieven. Ik wil wat het team wil: kampioen spelen”, besluit de goaltjesdief van Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties