Interview Anele: "Genk hoort thuis tussen Anderlecht en Club Brugge"

Robby Morren
Robby Morren
| 20 reacties
Anele: "Genk hoort thuis tussen Anderlecht en Club Brugge"
Foto: © SC

Anele is nu al enkele seizoenen een hele belangrijke schakel bij Racing Genk. Voetbalkrant.com sprak met de Zuid-Afrikaan over hoe hij zich voelt, zijn polyvalentie, de topclub die Genk aan het worden is en over coach Mario Been.

Hoe is de sfeer in de spelersgroep?

“De sfeer in de groep is geweldig. De trainer is hier nu het tweede jaar en wij begrijpen nu beter wat hij van ons verlangt. De nieuwe spelers hebben zich ook heel snel heel goed ingepast in het team. Wij hebben nu een groep die zeker moet meedoen voor de top vier. De coach zegt altijd dat er geen makkelijke wedstrijden zijn, we moeten hard blijven werken.”

Er is nu voor elke positie minstens één volwaardige back-up.

“Voor elke positie zijn er nu twee spelers en wie zijn kans krijgt, grijpt die ook met beide handen. De andere persoon moet dan wachten. Er is nu meer concurrentie en daardoor kan geen enkele speler het even wat rustiger aan doen. Barda is een goed voorbeeld: hij kwam tegen Lissabon van de bank en toonde dat hij echt wil spelen en deed wat hij moet doen.”

De coach heeft jou al op veel verschillende posities uitgespeeld.

“Ja, ze noemen mij de joker in Zuid-Afrika omdat ik op zoveel posities kan voetballen. (lacht) Voor mij maakt dat allemaal niets uit. Ik vind dat dit iets is dat zich in je hoofd afspeelt. Als je echt wil, lukt het wel. Ik kan links en rechts spelen, achteraan of op het middenveld,  ik heb zelfs als rechtsbuiten gevoetbald. Waar ik ook speel, ik probeer altijd mijn best te doen.”

Heb je dan geen favoriete positie?

“Dat maakt helemaal niets uit, zolang ik maar voel dat ik nodig ben in het team. Ik ben geen speler die graag in de schijnwerpers staat.  Ik ben blij waar ik ook mag spelen en ik geef me altijd 100%. Het team komt eerst en de glory komt pas daarna. Ik ben een teamspeler.”

Hoe voel je je op dit moment?

“Ik voel me goed in dit team, ik ben ook één van de spelers die hier al het langst voetbalt. Ik weet nu ook wat het betekent om voor Genk te spelen en ik heb daar heel veel waardering voor.  Ik voel me heel gelukkig bij Genk en je kan ook pas echt goed voetballen als je je gelukkig voelt. Ik zie mezelf niet voor een ander team in België spelen, dat zal nooit gebeuren. Genk heeft immers heel veel voor mij gedaan en ik heb hier heel veel geleerd van de verschillende coaches die ik gehad heb. Genk zal altijd in mijn hart zitten, wat er in de toekomst ook zal gebeuren.”

Merk je dat Genk evolueert naar een absolute topclub?

“Ik zeg altijd dat Genk een team is dat thuishoort tussen clubs als Anderlecht en Club Brugge. De mensen van het bestuur hebben hun werk heel goed gedaan en daar komt hun beloning nu stilaan voor.  Wij moeten als spelers ons steeds 100% geven op het veld.”

Hoe belangrijk is Mario Been?

“De coach heeft een grote rol voor mij gespeeld. Hij heeft me toch een stuk mee gevormd tot wie ik nu ben. Niet enkel op voetbalgebied maar algemeen. Hij zegt altijd dat je moet voetballen met een glimlach, dat je moet genieten van het spel. Het is een slimme coach en een goede motivator.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties