Interview "Speciale match tegen Club"

Tomas Taecke
| 4 reacties
"Speciale match tegen Club"
Foto: © SC

Karel Geraerts kijkt zaterdag aan Den Dreef Club Brugge in de ogen. Voor één keer zal de OHL-middenvelder niet supporteren voor de club die nog steeds in zijn hart zit.

In een gesprek met Voetbalkrant.com liet Karel Geraerts zich deze week uit over het nakende duel tussen OH Leuven en Club Brugge. De clash tussen de goed presterende Leuvenaars en de competitieleider in de JPL stond de voorbije maanden met stip aangeduid op de wedstrijdkalender van de Maasmechelaar. Geraerts speelde meer dan 150 officiële wedstrijden in het shirt van de Bruggelingen heeft tot op vandaag nog steeds een goeie band met vrijwel iedereen die bij blauw-zwart betrokken is.

"Ik denk dat het voor heel OHL een mooie wedstrijd is", legt Geraerts uit. "We spelen tegen de titelkandidaat en de ploeg in vorm terwijl het ook bij ons goed draait. Het zal een leuke beladen wedstrijd worden. Sowieso is deze partij voor mij extra speciaal. Ik heb nog steeds een uitstekende band met de supporters en met veel mensen van de club".

Supporter je doorgaans voor Club, op de wedstrijd van zaterdag na?

"Natuurlijk doe ik dat, alleen niet als ze tegen ons spelen. Maar als Club in competitieverband of Europees speelt, kunnen ze wel op mijn steun rekenen".

OHL kent een goeie seizoensstart en lijkt een rustig seizoen te gaan draaien. Wat is het geheime recept of de sterkte van deze groep?

"Onze technische staf is in ieder geval top en heeft ook enkele mooie transfers gerealiseerd. We hebben een spelersgroep waarvan iedereen bereid is om voor elkaar door het vuur te gaan. Elk heeft ook zijn specifieke kwaliteiten die een uitstekend geheel vormen. De teamgeest is top en dat is bij een club als de onze onontbeerlijk".

Eén van die transfers waar je over spreekt is de van Bergen overgehevelde Ibou. Zaterdag staat hij tegenover die andere topschutter, namelijk Carlos Bacca.

"Dat zal een wedstrijd in de wedstrijd worden. Ibou is een schot in de roos, maar dat zijn onze nieuwe vleugelverdedigers ook. Gunther Vanaudenaerde en Kenny Thompson kennen het klappen van de zweep. Die jongens weten hoe het spelletje gespeeld moet worden en zullen we nog heel veel plezier aan beleven".

Karel, ondertussen ben je dertig jaar. Wat is jouw ambitie nog of hoe zie jij de komende seizoenen?

"Ik wil nooit te ver vooruitdenken. Bij OHL zit ik fantastisch goed. Het is als speler ook belangrijk dat je veel waardering krijgt en dat is bij mij het geval. Zowel de ploegmakkers, het bestuur, de fans, de technische staf… Iedereen is tevreden en daar put ik enorm veel moed uit. Er is geen enkele reden waarom ik niet langer zou meewerken aan de uitbouw van deze mooie club", aldus Karel Geraerts.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties