Wethouder onderuit na PSV - Feyenoord

Koen Schaaphok
| 3 reacties
Wethouder onderuit na PSV - Feyenoord
Foto: © SC

Afgelopen weekend vond de Eredivisie-topper PSV - Feyenoord plaats. Antonio Walraven, wethouder van de naburige gemeente Best, keek uit naar een middagje voetbal in Eindhoven. Het draaide anders uit dan verwacht.

Als voorzorg bij een topwedstrijd, was de ME (Mobiele Eenheid), te vergelijken met de ordepolitie, aanwezig om eventuele rellen de kop in te drukken. Wethouder Walraven was een van de aanwezigen die deelde in de klappen. “Toen ik terug wilde naar mijn auto, langs het spoor, was de weg versperd door een cordon ME'ers. Toen ik vroeg of ik mocht passeren, kreeg ik een mep met het schild. En toen ik protesteerde en zei dat ik niets kwaads in de zin had, kreeg ik nog een klap met het schild. En toen ik zijn naam wilde weten en zei dat ik de wethouder van Best was, kreeg ik weer een mep. De ME'ers waren volledig opgefokt”, aldus Walraven in het Eindhovens Dagblad.


Walraven laat ook weten aangifte te doen. De politie zegt de aangifte af te wachten. “We kunnen er nu nog niets zinnigs over zeggen”, aldus een woordvoerder van de politie. De politie verrichte na de wedstrijd zes aanhoudingen voor baldadigheid, belediging en voor het gooien van voorwerpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties