Interview Van Hout speelt zich in de kijker bij Genk: "Prettig gevoel"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Van Hout speelt zich in de kijker bij Genk: "Prettig gevoel"
Foto: © SC

Kristof Van Hout grijpt de kans die hij bij Genk onder de lat krijgt met beide handen. Tegen Charleroi had hij een belangrijk aandeel in de overwinning.

Een maand na zijn transfer krijgt Van Hout -door de blessure van Köteles- de kans om zich te bewijzen. En dat doe hij. De doelman hield Genk in de eerste helft tegen Charleroi overeind met twee cruciale reddingen. Gedurende 90 minuten stond hij secuur en geconcentreerd te keepen.

"Zo goed hebben we tegen Charleroi niet gespeeld maar ik ben wel blij dat ik in de eerste helft twee goede ballen heb kunnen pakken. Het is fijn om dat te kunnen doen voor de groep en uiteindelijk wonnen we de wedstrijd. Dat is een heel prettig gevoel."

Details maken het verschil
Van Hout toont wedstrijd na wedstrijd dat hij een goede doelman is. "We werken hard, we letten hard op de details en we analyseren heel veel beelden. Het zijn die details die het verschil maken. Als ik bij die tweede fase een meter verder naar achter stond, had de bal waarschijnlijk binnen gegaan."

Het Genkse sluitstuk was wel zo eerlijk om toe te geven dat het tegen Charleroi eigenlijk niet goed was. "Er waren heel wat dingen die beter konden maar uiteindelijk wonnen we met 1-2 en dat is wat we moeten onthouden."

Veerkracht
"Op het einde was het heel moeilijk want Charleroi moest komen en wij plooiden wat te ver terug. Het was verschrikkelijk toen Badibanga die gelijkmaker scoorde in de laatste minuut maar gelukkig toonde de groep over de nodige veerkracht te beschikken. Het zat eens mee voor ons, de drie punten hebben we op zak en nu op naar de bekerwedstrijd tegen Union."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties