UEFA onderzoekt gedrag Ajax-supporters tegen Dortmund

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
UEFA onderzoekt gedrag Ajax-supporters tegen Dortmund
Foto: © SC

De UEFA heeft Ajax op de hoogte gebracht dat er een onderzoek volgt naar het gedrag van een deel van de supporters bij de wedstrijd in en tegen Dortmund. Ajax meldt dit nieuws op de clubwebsite en roept de supporters zich te gedragen.

Tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund heeft een waarnemer verschillende vormen van hooliganisme opgemerkt. De Ajax-supporters zouden schuldig zijn aan het afsteken van vuurwerk, het vernielen van een net rondom hun vak en het veroorzaken van ongeregeldheden.

“De UEFA hanteert het 'strict liability- principe'. Dit houdt in dat de club, ondanks alle genomen veiligheidsmaatregelen, altijd verantwoordelijk gehouden wordt voor het gedrag van zijn supporters. Het is dan ook te verwachten dat er ook nu een sanctie zal volgen”, zo staat te lezen op de clubsite.

Het is niet de eerste keer dat Ajax onderwerp is van een UEFA-onderzoek: “Dit heeft de club de afgelopen jaren ruim 100.000 euro aan boetegeld gekost.” De club wil dan ook paal en perk stellen aan dit gedrag en geeft deze oproep aan de supporters mee: “Ajax doet dan ook nogmaals een dringend beroep op de supporters om zich op een Ajax-waardige wijze te gedragen en zich te onthouden van het afsteken van vuurwerk en/of ander ongeoorloofd gedrag.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties