Superstart voor Olympique Marseille

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Superstart voor Olympique Marseille

Olympique Marseille zit in de Franse Ligue 1 mooi op koers. Na zes speelronden heeft l'OM het maximale van de punten in het bezit. De beste competitiestart in ruim vijftig jaar, zo blijkt.

Het mag voor de negenvoudig kampioen wel eens meezitten want vorig jaar beleefde de trotse club een dramatisch seizoen in de competitie. De club behaalde een schamele tiende plaats en bijgevolg werd de begroting drastisch naar beneden geschroefd. Opvallend was wel dat de club de kwartfinale van de Champions League bereikte en tevens de beker won. Helaas was het teleurstellende resultaat reden genoeg voor César Azpilicueta (Chelsea), Brandão (Saint-Étienne), Alou Diarra (West Ham United) en Stéphane Mbia (Queens Park Rangers) om andere oorden op te zoeken. Ook trainer Didier Deschamps hield het voor bekeken.

De nieuwe trainer Elie Baup heeft de club uit Marseille weer op koers gezet. Hij koos voor een nieuw aankoopbeleid met spelers van kleinere clubs die in zichzelf willen investeren. De start van Olympique Marseille is de beste competitiestart in Frankrijk in ruim vijftig jaar, zo berekende Voetbal International. In het seizoen 1960/61 gebeurde het voor een laatst dat een club zijn eerste zes wedstrijden van het seizoen won. AS Monaco deed het die jaargang en werd uiteindelijk ook kampioen. Komend weekend staat Valenciennes op het menu. Daarna moeten Olympique Marseille aantreden tegen een grote vis: Paris Saint-Germain. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties