Papin: "Zlatan maakt er dertig"

Koen Schaaphok
| 3 reacties
Papin: "Zlatan maakt er dertig"
Foto: © SC

Jean-Pierre Papin (ex-Brugge en Bordeaux) is een fan van het Zweedse fenomeen Zlatan Ibrahimovic. Hij ziet de spits van Paris Saint-Germain in staat dit seizoen meer dan dertig goals te scoren in de Ligue 1.

In vijf optredens namens PSG meteen 7 keer doel treffen. Ibracadabra is het zeker nog niet verleerd. Zo merkt ook Jean-Pierre Papin op. "Het is soms vreemd om te zien hoe een speler als hij met zijn fysieke voorkomen zo makkelijk beweegt voor het doel. Ik ben fan van zijn combinatie van kracht en finesse. Hij doet me denken aan Marco van Basten. Hij heeft een zelfde soort speelstijl, maar is fysiek nog sterker." Gelukkig geen spoort van jaloezie bij Papin. “Jaloers? Ik ben niet jaloers op hem. Hij heeft andere kwaliteiten dan ik had”, aldus Papin.

De Zweedse spits, momenteel topscorer in Frankrijk, is volgens Papin in staat om dit seizoen zijn persoonlijke record van 28 doelpunten te breken. “Het is onmogelijk om te voorspellen hoeveel goals hij gaat maken", zegt Papin tegenover RMC. "Er zullen altijd wat wedstrijden tussen zitten waarin hij niet scoort, waarin hij geblesseerd of geschorst is. Het zal lastig worden om zijn gemiddelde zo hoog te houden als nu.

Hij is omringd door een geweldig team en ik denk dat hij er meer kan maken dan die dertig van mij in het seizoen 1989/'91. Het record van Josip Sklobar (44 goals) is misschien te hoog gegrepen, maar toch heeft hij me tot nu geweldig verrast."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties