Gerrard: "Scheidsrechters behandelen Suarez onfair"

Koen Schaaphok
| 12 reacties
Gerrard: "Scheidsrechters behandelen Suarez onfair"
Foto: © SC

Liverpool-kapitein Steven Gerrard heeft, naar aanleiding van de voorbije wedstrijden van Liverpool tegen Sunderland en Manchester United, een opmerkelijke oproep naar de scheidsrechters gedaan. Ze moeten fair zijn tegenover ploeggenoot Luis Suarez.

Luis Suarez geniet namelijk niet bepaald van een vlekkeloze reputatie. Naast het racisme-incident met Patrice Evra, staat Suarez ook bekend als een fervent uitvoerder van schwalbes. Eerder deze maand kreeg hij hiervoor een kaart in de partij tegen Liverpool. Vorig weekend kreeg hij geen penalty toegewezen tijdens de wedstrijd tegen Manchester United. Het leek er echter wel op dat verdediger Johnny Evans hem aanraakte.

Volgens Steven Gerrard plakt er nu een label op de Uruguayaanse aanvaller. “Ik denk dat Luis sowieso geen penalty krijgt. Zelfs als hij die wel verdient. Het is aan de scheidsrechters om hem niet te beoordelen op wat hij in het verleden heeft gedaan maar op wat ze zien. Als het geen penalty is, geef hem dan niet maar als het er wel eentje is moet hij gegeven worden. Eerlijk is eerlijk.”, aldus de kapitein van de Reds.

Volgens Gerrard draaien veel beslissingen van scheidsrechters om de reputatie van de speler die in de situatie verwikkeld raakt. “Tegen United was het absoluut geen penalty. In die wedstrijd dook Antonio Valencia tegen de grond maar hij kreeg wel een penalty. Waarom? Omdat Valencia niet de reputatie van een duiker heeft. Ik ben er zeker van dat als Luis Suarez in diezelfde situatie zat, het geen penalty was.”, besluit Gerrard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties