Club-supporters willen Hoefkens als kapitein

Koen Schaaphok
| 141 reacties
Club-supporters willen Hoefkens als kapitein
Foto: © SC

De Club Brugge-supportersgroep Blue Army heeft in een open brief gereageerd op de excuses van ex- kapitein Carl Hoefkens namens de spelersgroep. Op blue-army.com plaatsten ze een reactie waarin ze lieten weten het voorval te willen vergeten en Carl Hoefkens als kapitein te willen behouden.

In de brief reageerden de Club Brugge-supporters op het voorval na afloop van de Brugse derby tegen Cercle Brugge. “Verbouwereerd en stomverbaasd… zo bleven we gisteren achter na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Boucaut.

De derby, ingeleid door een schitterende Blue Army-tifo, had de waardeverhouding in het Brugse voetbal weer heel duidelijk gemaakt: 4-0. Club blijft autoritair leider en de groentjes bengelen nog steeds onderaan met hun half tandenstokertje. We waren helemaal klaar om dit met jullie, spelers, te vieren.

Maar groot was de verbazing toen jullie rechtstreeks de spelerstunnel indoken.”, aldus de supportersgroep.

Vrijwel meteen trakteerden de fans de spelers van blauw-zwart op een hels fluitconcert. “Onze eerste reactie was er één van woede. Woede omwille van het gebrek aan respect voor ons, supporters. Supporters die jullie de voorbije jaren, in goede en kwade dagen, steeds in grote getale zijn blijven aanmoedigen. Ja, we waren ontgoocheld en gedegouteerd na de vernedering in Bordeaux, maar dat lag niet zozeer aan de nederlaag, dan wel aan de mentaliteit die daar op de mat werd gelegd.

Ook al kunnen en zullen we het uitfluiten van eigen spelers nooit goedkeuren, toch kunnen we begrijpen dat sommige supporters in Bordeaux hun ongenoegen op die manier uitten.”

De supporters erkenden hun uiting van frustratie tegenover de spelers. “We konden het toen niet hard genoeg uitschreeuwen: "Zonder de fans is er geen Club! Wij zijn Brugge! Laat je fans maar in de steek!", aldus de supportersgroep, die ook laten weten het vertrouwen in Carl Hoefkens te behouden en hem liever kapitein van Club Brugge zien blijven. “We zijn ervan overtuigd dat Carl Hoefkens de actie met de beste (achterliggende) bedoelingen heeft opgezet, maar de manier waarop was heel ongelukkig gekozen. Carl heeft in het verleden al aangetoond dat hij erg begaan is met Club en de supporters en deze actie is daar eigenlijk ook een voorbeeld van. Een speler/captain die zich geen bal aantrekt van zijn ploeg, zou doodleuk een ereronde gelopen hebben en hypocriet de supporters toegezongen hebben. Maar Carl Hoefkens niet… Hoefkens nam zijn verantwoordelijkheid als captain maar de manier is betreurenswaardig.

We aanvaarden de excuses van Carl. Wat ons betreft moest hij zijn kapiteinsband niet afstaan. Integendeel zelfs. Voor ons blijft hij de ware captain.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties