Club Brugge geeft twee jeugdtalenten profcontract

Sam Soetaers
| 83 reacties
Club Brugge geeft twee jeugdtalenten profcontract
Foto: © SC

Björn Engels en Birger Verstraete hebben dinsdagmiddag hun eerste profcontract getekend. Beide spelers van Club Brugge tekenden een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog een extra seizoen. Zowel Engels als Verstraete maken sinds dit seizoen deel uit van de A-kern van Cl

Birger Verstraete speelt sinds zijn veertiende voor Club. "Voor mij is dit een jongensdroom", laat de 18-jarige middenvelder weten. Een profcontract tekenen is op zich al fantastisch, maar tekenen bij de ploeg waar ik altijd al voor supporterde is nog zoveel mooier. Het komt er nu op aan om de voeten op de grond te houden en keihard te blijven werken en te bewijzen dat ik mijn plaats in de kern waard ben.”

Twee grote talenten
Björn Engels, die in de Europa League-wedstrijd tegen Bordeaux nog een own-goal scoorde, is in de wolken met zijn profcontract. "Er was behoorlijk veel interesse van andere clubs, maar mijn hart ligt hier, bij Club. Nu komt het er op aan om geduldig op mijn kans te wachten en hard te blijven werken. De rest komt vanzelf”.

"Club Brugge is uiteraard zeer blij. Björn en Birger zijn twee grote talenten en gelet op de grote interesse uit binnen- en buitenland zijn wij blij deze twee jeugdproducten bij Club te kunnen houden", zegt algemeen directeur Vincent Mannaert in een reactie. "Het is ook de bevestiging van het feit dat de doorstroming vanuit onze jeugd ernstig genomen wordt. Voor de Club Academy is dit een beloning en motivatie voor de mensen die dagelijks in de luwte heel kwalitatief werk leveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties