'Homohaat groot probleem in Engels voetbal'

'Homohaat groot probleem in Engels voetbal'
Foto: © SC

Homofobie in het Engels voetbal is een groter probleem dan eerst gedacht. Dat blijkt uit een rapport dat de Britse regering vandaag heeft uitgebracht.

Homohaat blijkt zelfs een groter probleem te zijn dan andere vormen van discriminatie zoals racisme. “Recent onderzoek heeft uitgewezen dat 25 procent van de voetbalsupporters meent dat voetbal geen vriendelijke omgeving is voor holebi’s, terwijl nog maar 10 procent meent dat voetbal racistisch is. Er komt steeds meer bewijs bovendrijven.", luidt een conclusie uit het rapport. Van de ondervraagde voetbalsupporters zegt 14 procent dat ze in de stadions liederen horen die steevast tegen homo’s gericht zijn.

De Brit Justin Fashanu was in 1990 de eerste openlijk homoseksuele voetballer in de Premier League. Zijn eigen broer John, ook voetbalprof, verklaarde kort daarna dat hij nooit met hem zou willen spelen. Sindsdien blijft het een taboe en komt slechts een enkeling openlijk uit voor zijn seksuele geaardheid zoals de Amerikaan David Testo, de Zweed Tobias Hysén, en de Belg Jonathan de Falco.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties