Analyse Belgen presteren wisselvallig op eerste CL-speeldag

Tomas Taecke
| 5 reacties
Belgen presteren wisselvallig op eerste CL-speeldag
Foto: © SC

Naast de vijf Belgen die namens Anderlecht in actie kwamen, trapten nog een handvol landgenoten het kampioenenbal op gang. De vijf Rode Duivels presteerden dinsdagavond behoorlijk wisselvallig.

Toby Alderweireld leverde met het piepjonge Ajax een zeer knappe prestatie af in Dortmund, maar ging finaal toch onderuit. Alderweireld ging bij het late tegendoelpunt niet vrijuit, al moet gezegd worden dat Moisander voorafgaand onoordeelkundig in het duel ging. Na de gemiste kopbal van de Fin liet Alderweireld zich na een beresterke wedstrijd veel te eenvoudig aftroeven door Lewandowski, met een zure nederlaag als gevolg (1-0).

Vincent Kompany beleefde op zijn beurt een beroerde avond in Madrid. City werd aardig weggetikt door de Koninklijke, Kompany liet een vrij onzekere indruk. Bij het winnende doelpunt van Ronaldo zag onze aanvoerder er ook niet al te best uit. De Citizens zullen ferm uit de hoek moeten komen willen ze niet voor de tweede opeenvolgende keer meteen uit de poulefase geknikkerd worden.

Nog een verdediger die geen al te beste avond beleefde, is Nicolas Lombaerts. De Bruggeling stond centraal achterin bij Zenit, dat uitgesproken ambities heeft in dit kampioenenbal. De Russen stonden na 3 minuten in het krijgt op bezoek bij Malaga en kregen de hele avond geen voet aan de Spaanse grond.

De enige landgenoten die konden zegevieren zijn Steven Defour en Thomas Vermaelen. Arsenal kwam op achterstand in Montpellier, maar wist het laken toch nog naar zich toe te trekken (1-2). Zonder echt op te vallen speelde Vermaelen een secure wedstrijd achterin. Voor één Belg kreeg de openingsspeeldag van de CL een heel mooi staartje. Steven Defour stond tegen laagvlieger Zagreb in de basiself bij Porto en bedankte coach Pereira met het beslissende goal in de extra tijd (0-2).

Vanavond komt namens Chelsea nog Eden Hazard in actie tegen Juventus. Daniël Van Buyten, wellicht op de bank, neemt het met Bayern op tegen Valencia.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties