Interview Been: "Wij hebben een volwassen ploeg"

Fabian Morren
| 43 reacties
Been: "Wij hebben een volwassen ploeg"
Foto: © SC

Racing Genk staat voor zijn eerste avontuur in de groepsfase van de Europa League. Donderdag wacht een confrontatie met Videoton, dat in de voorrondes al AA Gent en Trabzonspor uitschakelde.

Fabian Morren in Genk

"Het is een heel degelijke ploeg", analyseert coach Mario Been. "We hebben hun uitwedstrijden geanalyseerd. Ze spelen verdedigend en komen er dan uit op de counter. Ze hebben veel lopende mensen en een aantal snelle jongens."

Been bekeek ook de wedstrijd van Gent tegen Videoton (0-3-nederlaag voor de Buffalo's, red.). "Je mag toch niet vergeten dat Gent in het begin van de wedstrijd een paar opgelegde kansen kreeg. Die hebben ze niet benut. Wij zullen hopelijk efficiënter dan zaterdag tegen Waasland-Beveren spelen. We kregen toen overigens ook weer een goal tegen die absoluut niet mag vallen."

Winnen belangrijker dan deelnemen
Vorig jaar speelde Genk in de Champions League. Toen was deelname al een overwinning op zich. Nu mag het wat meer zijn, liefst een kwalificatie voor de zestiende finales. "Uiteraard willen we in de top twee eindigen", reageert de Nederlandse coach. "We willen elke wedstrijd winnen, en zeker onze thuismatchen. Als je die kan winnen, doe je sowieso tot de laatste speeldag mee."

Been trekt met een jonge groep naar het Europese strijdtoneel. "Ach, die fout heb ik in Rotterdam ook gemaakt. Door telkens maar weer te praten over de jonge groep. Deze spelers hebben al behoorlijk wat meegemaakt en moeten zich daar niet achter verstoppen. Het grootste deel van deze groep speelde vorig seizoen al Champions League. We spelen volwassen. In de competitie hebben we nog niet verloren, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties