Rapide Lebbeke haalt de volle buit bij Laarne-Kalken

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke haalt de volle buit bij Laarne-Kalken
Foto: © SC

Een technisch en collectief sterk Rapide Lebbeke had bijna een uur nodig om Laarne-Kalken op achterstand te zetten. Toen de thuisploeg langszij kwam staken de bezoekers nog een tandje bij en dat loonde.

Rapide gaf onmiddellijk te kennen dat ze voor de overwinning waren gekomen en Frederik De Winne kopte een vrije trap van Steven De Pauw nipt naast (3’). Laarne reageerde via Jens De Decker die iets te hoog mikte (8’). De bezoekers zochten de voorsprong maar Yannick Van Impe knalde een aflegger van Lendert Putteman naast (11’). Even later moest Niels Bossuyt plat op een vrije trap van Peter De Pauw en viseerde Nico Vanderhaegen het zijnet. De thuisploeg voelde het gevaar en zocht de snelle counter. Dieter Malfait gooide zich in de voeten van de aanstormende Thomas Zwart en ranselde een vrije trap van Ibrahim Unver uit zijn doelvlak (27’). Putteman krulde een plaatsbal over de lat en Bossuyt moest plat op een schot van Steven De Pauw (42’). Op slag van rust kopte Putteman een voorzet pal op de thuisportier.

Ook na de koffie namen de bezoekers het hoogste woord. Peter De Pauw kopte eerst een voorzet van Putteman rakelings naast en vergat direct daarna een voorzet van Van Impe af te werken (53’). Toen Kenneth De Saedelaere een vrije trap van Jeff De Visscher achteruit kopte was Lendert Putteman er als de kippen bij om het leder tegen de netten te verlengen (59’). Laarne reageerde met een vrijschop van Cuneyt Kursun maar Malfait gaf geen krimp. De pas ingekomen Kevin De Coen deponeerde de bal op de slof van Kursun en de bordjes hingen gelijk (74’). Rapide leek niet aangeslagen en Vanderhaegen ging snel langs de flank, bediende Yannick Van Impe en de bezoekers kregen loon naar werken (84’). Laarne-Kalken had geen weerwoord al gleed een vrije trap van Diego Van Wingen in blessuretijd aan iedereen en nipt voorbij de verste paal.

Volgende zondag trekt Laarne-Kalken naar leider Merelbeke en is Rapide Lebbeke gastheer voor Bambrugge.

Laarne-Kalken: Bossuyt, Fiers, Schouppe, De Koker, Van Herreweghe (70’ De Coen), Van Wingen, De Decker, Zwart (82’ Vermeeren), De Ham (15’ Van de Velde), Kursun, Unver.

Rapide Lebbeke: Malfait, Rusabana, J. De Visscher, Wauters, Putteman (82’ Vierbergen), De Saedelaere, P. De Pauw (82’ Zahriou), Vanderhaegen, Van Impe, S. De Pauw (61’ Scheerlinckx), De Winne.

Doelpunten:59’ Putteman 0-1, 74’ Kursun 1-1, 84’ Van Impe 1-2

Kaarten: geel: Fiers

Scheidsrechter: Johan Heerwegh

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties