Reactie Peeters: "Derby ideaal om het tij te keren"

Tomas Taecke
| 54 reacties
Peeters: "Derby ideaal om het tij te keren"
Foto: © SC

Cercle Brugge is er opnieuw niet in geslaagd een eerste zege af te dwingen. De plaat is stilaan grijsgedraaid, maar Cercle zit nog steeds in de hoek waar de klappen vallen. Bob Peeters beseft dat als geen ander en hoopt dat groen-zwart tegen blauw-zwart het tij kan keren.

Tomas Taecke in Brugge

Eén week voor de stadsderby kreeg Cercle Brugge een laatste kans om die felbegeerde eerste seizoenszege te boeken. Tegen Lokeren presteerden de Bruggelingen opnieuw beneden alle peil met een logische zesde nederlaag als gevolg. Een dosis pech die vanaf de tribunes minder goed waar te nemen is, ligt volgens Bob Peeters aan de basis van de ontluisterende seizoensstart.

"Achterin kunnen we de nul niet houden, terwijl we voorin de bal maar niet tegen de netten krijgen", concludeerde Bob Peeters op de zoveelste zwarte zaterdag dit seizoen. "Dat is de situatie waar we in zitten. Ik kan mijn spelers niets verwijten", voegde hij er nog aan toe.

"In de eerste helft hebben we niets weggegeven maar dan werd het allemaal wat krampachtiger. De eerste kans die we weggeven resulteert in een doelpunt. Persoons mag de bal zomaar vrij binnenkoppen. Wij krijgen ook enkele kansjes, waaronder één hele grote via Bakenga, maar het dubbeltje wil maar niet aan onze kant vallen".

"We hebben het twee jaar goed gedaan, maar nu is het vijf voor twaalf. Elke ploeg kent wel eens een dergelijk seizoen. Lokeren had dit enkele jaren geleden ook, voordat Peter (Maes nvdr.) arriveerde, en speelt twee jaar later Europees".

"De spelers kan ik niets verwijten en het publiek kan ik alleen maar loven. Ze blijven achter ons staan en dat geeft de spelers moed. We kunnen enkel maar hopen dat het snel betert, meer kunnen we niet doen. Volgende week wacht ons een derby die sowieso lastig is. In het voetbal kan er vanalles gebeuren. Misschien valt er tegen Club iets te rapen en kunnen we zo het tij keren", aldus Bob Peeters.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties