Reactie Jans: "We zijn niet mans genoeg"

Tomas Taecke
| 14 reacties
Jans: "We zijn niet mans genoeg"
Foto: © SC

Ron Jans hekelde na afloop van de nederlaag op het Kiel de manier waarop zijn jongens in het slotkwartier de voorsprong alsnog uit handen geven. "We moeten dringend meedogenlozer gaan verdedigen", verweet de Standard-coach zijn spelers.

Tomas Taecke in Antwerpen

Standard maakte aanspraak op de volle buit tegen Beerschot maar ging in de slotfase toch nog kopje onder. Volgens Ron Jans werd er veel te slap verdedigd en weet zijn team niet goed hoe om te gaan met een voorsprong.

"Wij hebben een heel aardige ploeg die een uur lang aardig gevoetbald heeft", zei Jans op de persconferentie. "We hebben een achterstand terecht omgebogen in een voorsprong, maar konden daarna moeilijk omgaan met de bonus. Tegen Mechelen was dat ook zo".

"We begonnen achteruit te lopen en reactievoetbal te spelen. Dit moest simpelweg een gewonnen wedstrijd zijn. We stopten met voetballen en waren enorm kwetsbaar in de duels".

"Deze ploeg heeft perspectieven, maar dan moeten we dringend meedogenlozer verdedigen. We zijn veel te naïef bij flankvoorzetten en spelhervattingen. Opnieuw scoren we tweemaal buitenshuis maar keren we terug naar Luik met lege handen".

"Ik werp geen steen naar de verdediging, want verdedigen doe je met de hele ploeg. We moeten allemaal meer mans worden, want dat hoor helaas ook bij het voetbal", aldus Ron Jans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties