Ajax en Twente winnen moeiteloos

Tomas Taecke
| 0 reacties
Ajax en Twente winnen moeiteloos
Foto: © SC

In de Nederlandse Eredivisie hebben de topclubs geen steek laten vallen. Twente verpletterde Willem II, terwijl ook Ajax en Feyenoord hun thuisduels tegen RKC en Zwolle met 2-0 wonnen.

Ajax - RKC 2-0

Ajax kende in de eigen ArenA weinig of geen problemen met RKC. Halverwege stond het nog 0-0 maar na de pauze namen Schone en Lukoki de goals voor hun rekening (2-0). Bij Ajax stond Alderweireld in de basis, terwijl Babel en Poulsen debuteerden. Aan de overzijde stond Chevalier voorin bij de Waalwijkse club.

Feyenoord - Zwolle 2-0

Feyenoord won met dezelfde cijfers als de aartsrivaal tegen promovendus PEC Zwolle. De Zwollenaren hielden de Rotterdammers één wedstrijdhelft in bedwang maar moesten uiteindelijk toch de duimen leggen. Broerse tekende een eigen doelpunt aan vooraleer Immers het orgelpunt plaatste vanop de stip.

Willem II - FC Twente 2-6

FC Twente heeft na vijf speeldagen nog steeds het maximum van de punten na een ruime zege in Tilburg. Kort voor de rust effenden Gutierrez en Castaignos het pad. Schilder dreef de score met twee goals op, tussenin milderde Höcher. Lumu kon een tweede keer scoren namens de thuisploeg maar Janssen en Haastrup zorgden uiteindelijk voor de ruime cijfers (2-6). Bij FC Twente kwamen Chadli en Boyata in de ploeg na de pauze.

Andere uitslagen:

Heerenveen - ADO Den Haag 1-3
VVV - NEC 2-2

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties