Opnieuw overwinning voor Colombia, Argentinië blijft leider

Christophe van den Boom
| 38 reacties
Opnieuw overwinning voor Colombia, Argentinië blijft leider
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks blijft Argentinië koploper. Colombia en Ecuador staan op een gedeelde tweede plaats en volgen op één punt van de leider.

Colombia is bezig aan een goede kwalificatiereeks. Vorige vrijdag versloegen ze Uruguay met 4-0. Dit keer ging Chili in eigen huis ten onder. Falcao scoorde éénmaal in de 1-3 zege. Colombia staat gedeeld tweede.

Argentinië tegen Peru is altijd een beladen duel. Lionel Messi werd in de Peruaanse media serieus onder vuur genomen en zou het ook op het veld niet makkelijk krijgen. Peru kwam al snel op voor sprong, maar na een kwartier maakte Gonzalo Higuaïn de gelijkmaker. Eindstand: 1-1.  Argentinië blijft de leidersplaats behouden in het klassement.

Uruguay keek al snel tegen een achterstand aan nadat Ecuador een strafschop verzilverde. Ongeveer twintig minuten voor tijd legde Edinson Cavani van Napoli de 1-1 eindstand vast. Ecuador staat samen met Colombia op een tweede plaats. Uruguay is vierde.

Paraguay is het slechtste bezig aan de kwalificatiereeks. Na zeven wedstrijden tekende ze slechts één overwinning en één gelijkspel op. Ook tegen Venezuela gingen ze tenonder met 0-2. Paraguay bengelt helemaal onderaan.

Uitslagen:

Peru 1–1 Argentinië
Uruguay 1-1 Ecuador
Paraguay 0-2 Venezuela
Chili 1-3 Colombia

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties